Предвидувања на Распутин и Нострадамус за иднината на човештвото. Каква врска има вештачката интелигенција со тоа?

Истражувачите на делата на познатите пророци Нострадамус и Распутин открија предвидувања за иднината светот во 21 век. Проучувајќи ги записите на Григориј Распутин, истражувачите открија неверојатни пророштва за претстојната еколошка катастрофа.

„Морињата, како крадци, ќе влезат во градовите и куќите, а земјата ќе стане солена. И солта ќе влезе во водите, и нема да има вода што не е солена“, предвиде Распутин.

 

 

 

Експертите ги поврзуваат неговите зборови со можен недостиг на свежа вода и трансформација на плодните земји во солени мочуришта.

Според белешките на Распутин, човештвото ќе претрпи тешки болести на срцето и белите дробови поради варварскиот третман на природата. „Ужасната бура“ има за цел да го доведе Божјиот Син да го спаси страдањето.

Францускиот астролог Нострадамус предупредува на поплава од невидени размери предизвикани од глобалното затоплување. Освен тоа, според истражувачите, Нострадамус предвидува појава на нова религија во 21 век, која ќе ги обедини православието, католицизмот, па дури и исламот. Ова спојување, рече тој, ќе го отвори патот за појавата на Антихристот – интелигентно суштество, можеби робот или компјутерска програма, што води „војна за душите на луѓето“.

Нострадамус предвидува дека човештвото ќе се соочи со информативни судири, каде што Антихристот, создаден од вештачката интелигенција, ќе се бори за влијание и контрола врз луѓето.

Судбината на човештвото, според пророштвата на Нострадамус и Распутин, можеби е во рацете не само на природата, туку и на технологијата, што покренува многу прашања за иднината на нашата планета.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *