Предвидувањата на Сатја Саи Баба: „70 проценти од човештвото ќе изумре во 2024 година!“

Сатја Саи Баба е индиски пророк, мудрец и „гледач“, кој му остави на светот многу мистериозни предвидувања и визии кои сè уште го возбудуваат општеството.
Пророкот од Индија, Сатја Саи Баба, предвиде многу светски настани, вклучувајќи го и распадот на СССР, пандемијата и економските кризи. Јасновидецот верувал дека до 2024 година планетата ќе биде на работ на смртта, а 70% од човештвото ќе исчезне поради природни катастрофи. За тоа пишува „Федерален печат“.

 

 

 

Сатја Саи Баба верувал дека негативните енергии играат клучна улога во рамнотежата на светот. Тој предвиде дека први ќе настрадаат центрите за дистрибуција на негативна енергија. Според него, 70 отсто од американското земјиште ќе исчезне под вода, а тоа ќе се случи многу брзо и без можност за превенција.

„Силните негативни енергии се материјализираат и мора да најдат излез“, изјавил Сатја Саи Баба.

Што се однесува до нуклеарната војна, пророкот не ја виде меѓу настаните во иднината. Сепак, тој истакна дека исчезнувањето на нуклеарното оружје директно ќе влијае на животот на планетата. Ова може да биде интересно разгледување во светлината на тековните геополитички случувања и меѓународните напори за разоружување.

 

 

Сепак, можеби најмистериозното од неговите предвидувања е појавата на нова ѕвезда во март. Не се знае во која година ќе се случи тоа, но причина за неговото настанување ќе бидат бројните шумски пожари. Ова чудно предвидување секако предизвикува размислување, особено за астрономите.
Сатја Саи Баба, чие вистинско име беше Сатја Нарајана Раџу, е роден на 23 ноември 1926 година во малото село Путапарти, во државата Андра Прадеш, Индија, а почина на 24 април 2011 година. Сатја Саи Баба почнал да покажува натприродни способности уште како дете. Тој рекол дека неговата мисија била да промовира духовна еволуција и да му служи на човештвото. Тој го отфрлил формалното образование и поголемиот дел од својот живот го поминал живеејќи како скромен испосник во Путапарти.

 

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!

  • Drpe напиша:

    Da jade gomnaaaa!!!!

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *