Пример за вистински маж: Ја криел својата девојка од сите бидејќи имала 100 килограми повеќе од него

Изгледот за многумина игра важна улога. Алин и Марија се запознале на Интернет. Имало симпатии меѓу нив. Меѓутоа, долго време криеле дека се во врска, бидејќи се плашеле од осуда.

 

Момчето признава дека се плашел да ја покаже Марија на социјалните мрежи, бидејќи не сакал луѓето да пишуваат непријатни работи за неа: „Некои луѓе не можат да поверуваат дека сме привлечени еден кон друг, а некои мислат дека сум чуден. Но, вистината е дека отсекогаш сум сакал поголеми жени, но никогаш не сум била во врска со таква“.

 

Марија тежи 100 килограми повеќе од Алин. Скоро една година момчето никому не кажало дека излегува со дебела девојка. А Марија цело време само чекала и уживала во животот: „Со текот на годините научив дека многу мажи сакаат жени кои се поголеми, но не сакаат да стапат во врска поради страв од осуда“. Конечно, парот на социјалните мрежи покажа дека се заедно. Семејството и пријателите ги поддржувале, но Алин една година не можел да ја надмине психолошката бариера и да му покаже на светот дека има девојка 100 килограми повеќе од себе.

„Мислам дека е убава. Горд сум на нашата врска и никој не може да ја промени. Марија се труди да не обрнува внимание на негативното, бидејќи тоа многу ја повредува уште од детството. Порано се нервираше, но сега игнорира туѓ гнев“. – вели Алин.

А Марија исто така има тешкотии во изборот на облека поради прекумерната тежина. Сепак, тука е момчето да ѝ помогне: Алин посетувал курсеви за шиење за да може да шие убави облеки за неговата девојка.

И останува прашањето дали ова општество направи нови генерации кои бараат потврда од сите и се срамат од својот избор?

И дали Алин се шиша со тенџере на главата?

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.