Проблемите на современото општество преку 15 илустрации! Што би додале?

Кои се работите што најмногу ве мачат во светот денес?

Дали војните и економските проблеми што ги прават моќните луѓе, а останатите страдаат толку многу? Дали е тоа постојаното препукување и недостатокот на емпатија на социјалните мрежи? Или само секојдневните неправди за кои не се зборува доволно?

Даниел Гарсија професионален илустратор ги прикажува проблемите на современото општество. Исто така тој има своја страница каде што можете да го контактирате доколку вие имате некоја идеја за некој проблем во општеството, па тој ќе ја претвори во илустрација.

#1 Даночна правда

 

#2 Машината за пари

 

#3 Сиромаштија со гориво

 

#4 Антисоцијални медиуми

 

#5 Америка и пиштоли

#6 Загадување на воздухот

 

#7 „Мирољубив“ Путин

 

#8 Јади здраво

 

#9 Нееднаквост во вакцините

#10 Дијабетес низ светот

 

#11 Хартија

 

#12 Трка во вооружување

 

#13 Воени злосторства

 

#14 Контрола на пиштоли

 

#15 Долг Ковид

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.