Продавница на иднината во Белорусија: Без ниту еден вработен, без пари или кредитни картички

Принципот на работа е едноставен, за да влезеш скенираш QR код со апликација на мобилниот телефон, си земаш што ти треба и си излегуваш. Сензорите сами детектираат што си испазарувал и ти наплаќаат преку апликацијата на твојот телефон. Професија продавач = минато.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *