Пронајден е мистериозен антички артефакт од Северниот Пол кој ја менува бојата и составот при допир. Доказ за некоја вонземска цивилизација?

Експедицијата нашла чуден прстен на Северниот Пол, оставен таму од непозната цивилизација пред 30 милиони години.

Во 1967 година беше организирана тајна експедиција на Северниот Пол. Најверојатно, истражувачите биле испратени до одредена точка, односно некој знаел каде да бара артефакти. Отишле во пештера која се отворила по топењето и уривањето на мразот.

Еден од учесниците на експедицијата беше геологот Иван Салказ, кој многу години подоцна раскажа за пронајдениот артефакт. Во длабочините на пештерата, експедицијата открила вештачка сала направена од бел, совршено полиран камен. Во центарот имало постамент направен од камен, сличен на малахит. На него имало чуден прстен, или тороид, со дијаметар од околу 40 сантиметри.

Но,сепак научниците не се сигурни од што е направено. Отпрвин им се чинело дека предметот е покриен со бронза, низ која свети некаква темно сина основа. Но, потоа се покажа дека предметот се менува во зависност од тоа кој го допрел. Промени во боја и состав.

Површината на прстенот била покриена со повеќе букви на непознат јазик.

Оние кои биле во контакт со прстенот имале силна главоболка, но во нивното сеќавање се појавиле слики од далечното минато, заборавени моменти од детството и младоста. Покрај тоа, овие слики опсесивно им се појавуваваат постојано во меморијата.

Истражувачите го ставиле наодот во посебна кутија за да бидат помалку изложени на него и го предале на затворен истражувачки институт на Урал. Наодот е прифатен под името 186.

За какво нешто е ова, кое само со око може да ги смени сите својства, освен формата, не е дополнително познато. Може само да се претпостави какви технологии поседувала една цивилизација, способна да создаде нешто што ја менува бојата, хемискиот состав, структурата со еден допир.

Но, која е оваа цивилизација? Дали била од човечко или вонземско потекло?

 • zaostanati напиша:

  a vakvi kaa Kurto i Mile se 99% na vaa planeta. Mozokot im e tolku ogranicen samo da gi izvrsuva zivotinskite naviki: spii, stani, jadi, seri mocaj jadi i pak spiij.

  inace sto se odnesuva do statijata, se e mozno. Ne znaci ako ne si videl i deka treba da ne veruvas vo toa. Veruvaj ama so rezerva, bidi podgotven ako bide vistina da ne te udare nekoj shok.
  Vanete malku obucete se, gledajte gi site Ancient Aliens Sesoni, pa ce vi stane jasno deka cela istorija e LAGA

  • Pravilno напиша:

   Tocno taka go delam tvoeto mislenje bash so gorenavedenoto deka veke 6-7 godini pasivno gledam dokumentarni otkritija za covekovata istorija, a voedno izgledani 7 sezoni na Ancient Aliens. Ama za to da go gledas treba da te vleci i interesira, a mnogu malku gi ima takvi prijatele.

 • Коментирај анонимно

  Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.