Прв пат јавно откриени снимки на НЛО од 2016 година, од страна на американски служби: „Очигледно е дека летачкиот објект над Ирак беше управуван од вонземска интелегенција“

Ексклузивна снимка на метален објект како лета над ирачки град е снимена на видео од американски шпионски авион.

 

 

 

Сликата, направена во април 2016 година од воено-разузнавачки авион, беше вклучена во доверливо видео за брифинг за НЛО прикажано на повеќе американски владини агенции.

Брифинг видеото го опишува како краток клип од неидентификувана летечка топка која се чини дека има метален сјај на својата површина и го прикажува чудниот објект како лета над градот Мосул во северен Ирак со позадината на снимката што ги прикажува улиците подолу.
Тоа е првата јавно откриена слика од тековната истрага на НЛО на американската влада, која покажува неидентификувано летало над зона на конфликт.

НЛО што лета околу местото каде што дејствува американската војска предизвика загриженост за безбедноста во Министерството за одбрана, при што воените претставници се загрижени дека може да ги загрози пилотите и копнените трупи.

 

Иако самата слика не е класифицирана, снимката од која е снимена е дел од доверливиот брифинг направен од Работната група за неидентификувани воздушни феномени на Пентагон (UAPTF), единица задолжена да истражува инциденти со НЛО, која сега е заменета со друга канцеларија во Министерството за одбрана.
Сликата ја добија новинарите Џереми Корбел и Џорџ Кнап, кои ја објавија сликата на нивниот нов подкаст за НЛО, „Оружено“.

На брифингот се опишува и прикажува НЛО како се движи од југ кон север и  се чини дека не се спушта.

 

 

Во видеото од четири секунди насловено како „Опсада на Мосул“ вклучено во брифингот, НЛО се појавува една секунда додека лета покрај шпионскиот авион МЦ-12.
Интригантно е што објектот се чини дека нема очигледни површини за летање како крилја, или забележлив погон.

Разузнавачки извор со оперативно познавање на снимката рече дека таа е снимена со помош на „FMV – видео со цело движење од DGS-1“ – што имплицира дека сензорите на авионот фатиле инфра-црвени и други податоци кога го снимале НЛО-то.

Официјалните лица кои го составиле видеото од брифингот веруваат дека „објектот“ бил под интелигентна контрола.

 

 

Еден разузнавачки извор рече дека видеото е испратено до заедничката база Ленгли-Еустис во Вирџинија, каде што експертите за разузнавање слики и електронски сигнали го проучувале за Централната команда на Соединетите држави (CENTCOM).

И покрај тоа што бил анализиран и проучуван од страна на разузнавачки експерти повеќе од шест години, инцидентот останува необјаснет.

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.