„Работев во ЦИА и ФБИ – НИКОГАШ не би дозволила моето дете да ги прави овие седум работи“

Трејси Шандлер Валдер (44) од Тексас, претходно работела како офицер за оперативни операции во Центарот за борба против тероризмот на ЦИА и како специјален агент во теренската канцеларија на ФБИ во Лос Анџелес.

Во едно неодамнешно видео, таа наведе некои од мерките на претпазливост што ги презема како родител и поранешен шпион.

Прво и најважно, таа рече дека нема да ѝ дозволи на нејзината ќерка да спие во камп бидејќи мисли дека е премлада.

„Таа сè уште не е на возраст на која ми е пријатно да го прави тоа“, објасни таа.

Потоа рече дека нема пиштол во нејзиниот дом, и покрај времето во ЦИА и ФБИ, велејќи: „Тоа е само нешто што избирам да не го правам. Секогаш, секогаш, секогаш ќе ги заклучувам сите мои лекови на рецепт и мојот алкохол. Секогаш ќе ги гуглам сите учители што таа ги има, секој учител или тренер што е во нејзиниот живот, како и родителите“, рече таа.

Таа „сака да разбере каква е нивната социјална историја“.

Продолжувајќи со списокот, таа рече дека нема да ѝ дозволи на нејзината ќерка „сама да оди до и од училиште“.

„Исто така, не би ѝ дозволила сама да ја користи бањата во ресторан или каков било вид на јавно место. Секогаш одам со неа“, додаде таа.

Мајката го заврши своето видео велејќи дека и нејзината ќерка е на возраст кога „не ѝ дозволува да игра без надзор без присуство на возрасен“.

 

Шандлер Валдер била студентка на Универзитетот во Јужна Калифорнија и сестра на Делта Гама кога била регрутирана од ЦИА на саем за вработување.

Таа ги поминала следните пет години „претпоставувајќи псевдоними, спречувајќи терористички напади и криејќи се во багажниците на автомобилите на пат да ги информира терористите на црните локации“ како таен оперативец на Центарот за контратероризам на ЦИА. По напуштањето на ЦИА, таа станала специјален агент на ФБИ, специјализиран за кинески контраразузнавачки операции.

Шандлер Валдер напиша за своите искуства во борбата против тероризмот во нејзината книга „Неочекуваниот шпион: Од ЦИА до ФБИ, Мојот таен живот со уништување на некои од најозлогласените терористи во светот“, објавена во 2020 година.

Многу коментатори ја пофалија за безбедносните совети што ги сподели во нејзиното неодамнешно видео, а некои додадоа дека преземаат слични мерки на претпазливост со своите деца.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *