Рајот на земјата постои и се вика Антигва и Барбуда

Ова е дестинација од соништата – прекрасни острови-близнаци со километри долги беспрекорни плажи со бел песок, од едната страна палми, а од другата прекрасни тиркизни води.

Сепак, Антигва и Барбуда е многу повеќе. Овие острови-близнаци се навистина мирни со пријателски локални жители, богата историја за истражување и толку многу што да се види и направи.

Со умерени температури во текот на целата година и потпросечна влажност, тоа е Рајот на земјата.

  • Александар од Линкестис напиша:

    Незнам чија идеа беше да пишува за Антигва и Барбуда… се надевам имале прилика да ка видат. Еден сум од двата Македонски државјани кој живее таму повеќе од 17 години. Скромно е да се каже рај, ако имаше поубави карибски острови ќе ви ги раскажав. Има поинакви и мене многу драги како Монтсерат.. архипелагот Свети винсет и гранадини… Доминика .. па и Свети Мартин и Свети Бартоломеј …. Но убавината на А&Б е стварно А и Б и се потаму…..

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.