Редок мистериозен ѕвер е забележан како шета низ градовите во Велс додека спасувачите на животни планираат да го фатат

Ретко животно е забележано како шета низ градовите во Велс.

Спасувачите на животни подготвуваат план да го фатат суштеството, за кое веруваат дека му побегнало на сопственикот откако приватно го чувале како егзотично милениче.

Црното суштество – познато како сребрена лисица – било забележано од неколку шокирани набљудувачи во Бери, Јужен Велс.

 

Хејли Де Ронд, која ја води веб-страницата „blackfoxes.co.uk“, рече дека поседувањето и одгледувањето на диви животни треба да се регулира.

Таа рече дека сите видувања треба да се пријават и ги повика сведоците да не им приоѓаат на животните.
Таа рече: „Иако некои од овие видувања ќе бидат на автохтони диви лисици, некои од видените животни се избегани егзотични миленичиња кои треба да бидат лоцирани и вратени дома“.

Се верува дека сребрената лисица е истото животно кое побегнало во 2021 година и било забележано пред градскиот супермаркет, а било едно од двете на слобода во 2018 година.

 

 

Животните се подвид на северноамериканските црвени лисици и имаат големи бујни опашки.

Чуварот на животни на Советот на Велс моментално ја бара црната лисица и секој што ја видел се замолува да контактира со нив за да може безбедно да биде фатена.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.