Родителството прикажано без цензура: Стрипови во кои сите родители ќе се пронајдат и насмеат на својата мака

Оваа мајка воедно уметник се одлучи да ги сподели своите фрустрации преку овие стрипови. Еве што напиша таа:

„Тоа што станав родител на мало момче наречено Винсент имаше суштински промени во мојот живот и беше полн со предизвици со кои се соочува секој родител кој првпат се занимава. Недостатокот на сон, губењето на старото „јас“ и преиспитувањето на секоја конфликтна одлука што ја донесувате како родител ме натера да се чувствувам како да не успевам во сето тоа заедно.

Додека мојот син растеше и се претвораше во среќно малечко момче, сфатив дека се туркаме да се натпреваруваме со некои имагинарни идеали за родителство додека сите тајно само учиме да ги преобликуваме нашите животи околу нашите деца. Тогаш решив да ги создадам овие кратки сатирачки стрипови кои ги документираат моите искуства како нова мајка, кои ги нарекувам „Toddlerama – родителството без цензурирање“.

Ме засмејува, ме тера да плачам, ми го одзема спиењето и ми обезбедува извори на енергија за кои не мислев дека постојат, но што е најважно, ме инспирира повторно да цртам додека се движам низ тоа што сум мајка“.

 

1. Работа од дома.

 

2. Животот понекогаш е како игра Џенга. „Време за себе“ не постои.

 

3. Толку блиску, но толку далеку.

 

4. „Градинката денес е затворена“ – е тогаш започнува вистинската паника.

 

5. Меморандум за сите идни родители.

Не оди во тоалет без мене, јас го поседувам твоето време.
Спиењето е за слабите, јас го поседувам твоето внимание.
И откачи се од таа мачка, само јас ја поседувам твојата љубов.

 

 

6. Бебешкиот мозок не е мит. Да се ​​врати вашиот мозок во нормала е мит.

 

7. Спиењето е за слабите.

 

8. Логики за време на оброк: „Ти реков дека сакам 2 моркови. Ова не се 2 моркови ова се 1 морков и 1 морков!!!“

 

9. Времето е одлично, ајде да одиме во парк. А во паркот…

 

10. Егзорцизам пред спиење: „Ајде да ги измиеме забите – НЕЕЕЕЕЕ!“

 

11. МАМОООО!!!

 

12. Зошто има скршени тестенини и боја на подот?
– Го направив ова за тебе мамо!

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.