„Само што дознав дека маж ми е мој брат – заедно имаме три деца… Тој е љубовта на мојот живот!“

Млада мајка на три деца дознала дека „љубовта на нејзиниот живот“ и таткото на нејзините деца е всушнснот и нејзиниот брат.

Објавувајќи во група за совети за жени, мајката од Мелбурн дознала дека била посвоена уште од раѓање и доцна дознала дека луѓето кои ја воспитале не се нејзините биолошки родители.

 

 

 

„Никогаш не мислев дека моите родители не се мои родители. Никој не кажа ништо до пред неколку недели кога на мајка ми и беше дијагностициран рак во стадиум 4 “, откри жената.
„Почнала да копа“ и ја нашла својата родена мајка и неколкуте браќа и сестри – вклучувајќи го и нејзиниот вереник кој има различен татко. Жената рекла дека таа и нејзиниот брат веднаш се разделиле и ја прекинале нивната венчавка – но не знаат како да им објаснат што откриле на нивните деца.

„Едноставно се чувствувам лошо. Тие се браќа и сестри и братучеди. Неговата мајка е мојата родена мајка“, рече таа. „Мојот свет се распадна… Не сум добро“.

Таа додаде дека „очигледно не можат да бидат заедно“, но се сакаат многу.

Објавата ги подели мислењата – некои тврдеа дека објавата „мора да е лажна“, а други ја натераа да „бега“. Но, сепак некои луѓе не го гледаа проблемот во врската.

„Би посетил психолог и би добил совет, но не мора да прекинете. Не знаевте дека сте браќа и сестри“, напишала една жена.

 

 

 

„Не е прв пат вакво нешто да се случи – би рекол чувајте го за себе и бидете среќни заедно“, напишал друг.

Некои прашуваа за нивните деца – на што таа откри дека сите се „развојно нормални“.

„Не би им кажала ништо на децата, тоа не е нивна вина“, советува една жена.

Други рекоа дека треба да чекаат да им кажат додека не пораснат – но да направат тестирање за да се уверат дека се здрави како што изгледаат.

Според „Helesnorge“ – националната здравствена служба на Норвешка каде што вроденото оплодување е проблем – постојат клучни проблеми со раѓањето деца со крвни сродници. Ако имате деца со роднина, ризикот од малформации или медицински состојби е „двојно поголем“, бидејќи и двајцата родители веројатно го имаат дефектниот ген.

Блиските крвни врски исто така го зголемуваат ризикот од раѓање на мртво дете и смрт на доенчиња. Децата со сродни родители исто така имаат поголема веројатност да имаат намален животен век. Условите наследени поради крвна врска често се сериозни. Примерите вклучуваат метаболички нарушувања, кожни болести и нарушувања на крвта, физички и ментални развојни проблеми и оштетување на слухот и/или видот.

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *