Сега вашата мачка може да разговара со вас! Апликација го преведува мјаукањето во човечки јазик?!

Тие се енигматични, мистериозни и непредвидливи, но сепак неодоливи. Мачките се едни од омилените домашни миленичиња кои можеби ни е најтешко да ги разбереме.

И без разлика дали тие мјаукаат, шушкаат или рикаат, често е невозможно да се знае што точно мисли вашата мачка.

Но, новата апликација „преведувач на мачки“ може да им помогне на сопствениците да дешифрираат што се обидуваат да им кажат нивните миленици. Основачите на „MeowTalk“ велат дека пронашле формула која може да ги идентификува мјаукањата на мачката и да ги преведе на човечки јазици.
Таа стана вирална откако беше лансирана во Јапонија, со 17 милиони преземања и 250 милиони снимени мјаукања.

Има дури и функција во стилот на Алекса која може автоматски да ги прими звуците на мачките, испраќајќи им на сопствениците превод на нивниот телефон кога ќе се открие.

Апликацијата работи така што го идентификува звукот на мачката и го поврзува со една од 13-те однапред поставени вокализации, а потоа произведува еквивалентно значење на човечки јазик.

Фразите вклучуваат „Нахрани ме“, „лут сум“, „Остави ме на мира“ и онаа што повеќето сопственици на мачки сакаат да го слушнат – „те сакам“.
„Го користам само неколку часа, но резултатите изгледаат точни. Преведено е дека мачката е гладна и сака да си игра… но потоа исто така ми преведува кога и е доста“.

„Нејзиниот разговор за време на вечерата изгледаше особено точен – додека јадев и и давав храна таа ме сакаше, но кога не и давав подолго време храна, веднаш почнуваше да бара“.

„Добро е да се знае дека се разбираме“.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.