„Си го изградив моето МАШКО ДУВЛО од соништата, ископав 4 метри под мојата градина за да направам тунел до него, за да изгледа уште пофраерски“

Колин Фурзе (42) поминал три години копајќи го преминот 4 метри под неговата градина за да го поврзе неговото машко дувло со неговата куќа.
Бункерот добил дозвола пред осум години, но преминот за поврзување со неговата куќа и барака не.

 

 

Г-дин Фурзе, од Стемфорд, Линколншир, го изгради во 2015 година неговиот детски сон.

Тој вели: „Мислев дека нема да биде неверојатно ако можам да стигнам до бункерот без да морам да одам по патеката надвор?“ Тунелот моментално ја поврзува неговата кујна со бункерот.

Претходните фази вклучуваа инсталирање на осветлувањето, шахти за вентилација и патека за да се оддалечи почвата.

 

 

Парохискиот совет остро се спротивстави на плановите за кои рече дека ќе предизвикаат загриженост во однос на здравјето и безбедноста при слегувањето.
На дозволата беше додаден услов дека понатамошната работа е предмет на „конструктивниот интегритет на земјата и конструкциите што се истражуваат“.

 

Г-дин Фурзе го документира својот напредок на 12 милиони следбеници на „YouTube“ уште од моментот кога го започнал проектот во 2018 година.

Отпрвин го чувал во тајност, но потоа веќе собра милионски број на фанови.

 

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.