Сигурни сме дека не би погодиле како изгледаат овие 13 вообичаени намирници и зачини пред да влезат во кујната!

Секојдневно подготвуваме јадења од различни производи, ја зачинуваме храната со зачини, но ретко размислуваме како изгледа сето тоа пред да ни се најде на трпезата. Овде кимот ни е познат во форма на мали семиња, иако во природата тој е многу убав цвет. А гледајќи го сировиот кардамонон, генерално е тешко да се поверува дека тоа не е грозд. Во оваа статија собравме добро познати производи во нивната оригинална, природна форма за да ја задоволиме нашата и вашата љубопитност.

 

1. Црн ким

 

2. Васаби

 

3. Куркума

 

4. Анасон

 

5. Кардамон

 

6. Бадем

 

7. Капери

 

8. Цимет

 

9. Урми

 

10. Аспарагус

 

11. Просо

 

12. Коријандер

 

13. Сенф (синап)

 

Кои од намирниците не би ги препознале во нивната природна средина?

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.