Сликар на соништата: Талентиран уметник ги претвора своите соништа во слики кои ве носат во светот на фантазијата

Мурат Акјол е визуелен уметник од Мардин, Турција. Тој обожава да ги доловува своите соништа преку слики. Неговите дела имаат многу визуелни метафори, неконвенционални комбинации и надреални сонливи атмосфери, и сите се инспирирани од неговите соништа.

Замислете да ги наслика вашите соништа, што мислите како би изгледале тие?

 

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.