Советска загатка што ќе ве натера да се замислите: обидете се да најдете барем едно точно решение

Кои математички знаци треба да стојат помеѓу броевите за да го добиете бројот 100?

 

 

Одвојте време, размислете добро, а потоа дајте одговор и споредете го со еден од точните одговори подолу.

 


Одговори

Овој проблем може да се реши на неколку начини, на пример:

(11-1)*(11-1)=100

(111-11)*1=100

1*111-11=100

111-11:1=100

Можеби најдовте друго решение?

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *