Што е тоа на небото? Ноќна снимка од израелскиот напреден ракетен одбрабен систем

Од почетокот на новата ескалација на насилството меѓу Израелците и Палестинците, постои посебен интерес за видеа споделени на Интернет кои ја покажуваат ефикасноста на израелскиот ракетен систем „Железна купола“. Овие содржини се прегледани стотици илјади пати на социјалните мрежи.

Животно осигурување за Израелците – вака се нарекува противвоздушниот систем Железна купола на социјалните мрежи. Овој одбранбен систем се состои од радарска станица и контролен центар што открива опасност што се приближува, како што е истрелана ракета, веднаш по лансирањето и ја пресметува нејзината траекторија. Сето ова се случува за неколку секунди.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.