Што не чека во 2024 година според прогнозите на Нострадамус? И не, не очајувајте, не е сѐ толку црно

Според изјавите на германскиот новинар Максимилијан Кетенбах, претстојната 2024 година ни ветува интриги, тајни и многу повеќе.
Некои сметаа дека 2023 година е последна за човештвото, но човештвото се најде во виорот на нови настани и предизвици. Наспроти предвидувањата на западните политички научници кои предвидуваа негативни сценарија, Максимилијан Кетенбах повикува на внимание на предвидувањата на францускиот пророк Мишел Нострадамус.

 

 

Минатата година, тој беше заслужен за пророштвата во врска со 2023 година, вклучувајќи го и почетокот на тешка економска криза. Судејќи според алармите и сигналите од германските деловни здруженија, овие предвидувања не беа без основа.

Сите очи сега се вперени во 2024 година. Колумнист за публикацијата Меркур наведува дека прогнозите на Нострадамус за оваа година не содржат само негативни аспекти. Според него, Французинот предвидел технолошки напредок, особено во медицината и во други области. Дали можеме да ја преживееме технолошката револуција и какви варијабли ќе донесе таа е прашање што загрижува многумина.

Меѓу предвидувањата на Нострадамус се издвојува предвидувањето за Русија. „Танцувајте со судбината“ – вака Нострадамус ја опишува иднината на оваа земја. Што точно значи ова останува мистерија. Можеби Русија ќе се соочи со нови предизвици кои земјата успешно ќе ги надмине, дефинирајќи го нејзиниот иден пат.

 

 

Следната мистериозна точка во предвидувањата на Французинот е спомнувањето на одреден политичар од „лошата судбина“ кој ги користи своите ораторски способности за да стане нов лидер кој ќе биде восхитуван од целиот свет. Кој е овој мистериозен лидер е прашање што загрижува многу аналитичари.

Во времиња како овие, кога иднината на човештвото е скоро невозможно да се предвиди, предвидувањата на Нострадамус додаваат само нови мистерии во нашата реалност. Внимавајте на случувањата во 2024 година – глобалните промени можеби почнуваат сега.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *