Што не е во ред со семејството на сликата? Забавната ретро загатка од 50-тите

На сликата гледаме семејство како мирно вечера. Тато, мама, пет деца. Меѓутоа, штом ќе погледнете подобро, веднаш сфаќате дека тие се некако сомнителни. Како да пристигнале вонземјани на Земјата во 50-тите години на 20 век и се обидуваат да се маскираат како локални жители. Има најмалку 12 необичности на сликата. Девојката меша чај со нож, а не со лажица. Во кафезот нема птица, туку мачка. Човекот го држи весникот наопаку… и толку од нашата помош.

Можете ли да ги најдете останатите грешки без да го погледнете одговорот?

 

 

Одговорот е на страна 2…

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *