Што прво гледате на сликата? Спознајте го вашиот карактер врз основа на фигурите кои први „ќе ви забодат очи”

Ако некогаш сте размислувале за тоа како функционираат овие квизови, но не сте можеле да го сфатите тоа, вие сте на добро место, во вистинското време. Тука сме да ви објасниме. Човечкиот мозок е поделен на два главни дела: левата хемисфера и десната хемисфера. Овие две страни функционираат различно, но сепак работат во тандем, а не независно.
Начинот на кој ние размислуваме и обработуваме информации е под влијание на која страна на мозокот е подоминантна или поактивна во секое време. Тоа е фасцинантна интеракција на двете хемисфери кои ги обликуваат нашите мисли и перцепции.

 

 

1. Погледнете ја оваа фотографија. Што е првото нешто што ви „паѓа во очи”?

 

 

Слон

Ако слонот е првото нешто што го видовте, вие имате почит кон другите, лојални сте на вашите пријатели и сте одличен слушател. Вие сте љубезни, грижливи и внимателни и затоа ве сакаат толку многу луѓе.

Познати сте по вашата љубезност и искреност, а имате силни социјални врски.
Вие сте скромна, самоуверена и дарежлива личност. Можеби често се губите во мислите за минатото.

 

Село

 

Ако не сте виделе слон и оваа слика ви наликува на село со колиби, птици и дрвја, тоа може да укаже дека ги држите традиционалните вредности и го цените едноставниот начин на живеење.

Независноста ви е многу важна и не сакате да се потпирате на други. Претпочитате самостојно да се справувате со задачите и се гледате себеси како задоволен и среќен поединец.
Додека целосната доверба е предизвик за вас, научивте да избегнувате големи очекувања за да спречите разочарување. Понекогаш може да изгубите контрола над вашите емоции.

Добитникот на Нобеловата награда психо-биолог Роџер В. Спери откри дека левата и десната хемисфера на мозокот функционираат поинаку, што влијае на тоа како размислуваме. Овој тест заснован на неговото истражување може да открие интригантни сознанија за нашите мисловни процеси и особини.

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *