Што значи овој знак? Вообичаениот австралиски патен знак ги остави странските возачи збунети

Номадите или авантуристите за патувања несомнено ќе го препознаат овој знак, но тој ги остави збунети некои помалку навикнати на животот на патот.

 

Еден збунет Redditor неодамна излезе на форумот за да праша за сино-бел знак забележан во Нов Јужен Велс, Австралија, регионалниот центар Батурст.

На него се гледа комбе со стрела што влегува во квадрат под него. Долу е уште една стрелка што покажува налево.

„Што значи овој знак“? Нема други информации во близина на знакот, ниту караван парк или друга забележлива удобност за камперите“.

Форумот брзо даде некои несоодветни одговори.

„Депонија… за да го испразните тоалетот на вашата приколка, караван и слично кога патувате“

 

Според австралиската апликација Dump Point Finder – која го прави она што го пишува на кутијата – има повеќе од 580 точки низ целата земја.

Се смета дека бесплатните пунктови за депонии, вообичаено олеснети од локалните совети, ги привлекуваат патниците со можност бесплатно да го испуштат отпадот, наместо да плаќаат во каравански парк.

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *