Странскиот турист и детето (виц)

Странски турист залутал во едно македонско планинско село. Видел една мала куќичка и тропнал на вратата:
– Има ли некој тука?
– Да – се чул детски глас.
– А татко ти со тебе ли е?
– Не, тој излезе пред малку.
– А мајка ти?
– Не, таа беше тука пред тато, но потоа излезе и таа.
– Добро де, а вие никогаш ли не се собирате сите заедно?
– Се собираме, ама дома, не тука во полскиот клозет!

  • Ljube напиша:

    Planinsko selo so polski klozet… hahahaha

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.