Судење на македонски политичар (виц)

Еден македонски политичар удрил двајца пешаци на пешачки премин.
Работата отишла на суд и судијата носи пресуда:
– За тој што со глава го скршил ветробранското стакло – пет години за напад и оштетување туѓ имот. А другиот, кој одлетал на тротоарот, осум години – затоа што има и обид за бегство…