Супермоќите на Џуна Давиташвили: Необјаснет феномен, чиј талент бил откриен уште додека била дете

Одамна не е тајна дека секој човек има огромен потенцијал за суперсмоќи. И ако го изберете вистинскиот клуч за оваа тајна просторија за складирање, можете да направите вистински чуда. Но, засега да ги разгледаме приказните на оние кои го докажале тоа. Таква е Џуна Давиташвили.
Џуна Давиташвили… Дизајнерка и поет, пронаоѓач и уметник, почесен академик на сто дваесет и девет академии на светот.
Нејзиниот татко Јуваш Сардис постојано и кажувал на својата ќерка дека нејзината судбина е да допре со рацете и да лечи рани. Токму тој станал првиот пациент на Џуна. Таа се уште немала четири години кога неговите болки во половината се влошиле. Таткото ја замолил сопругата да ги стави нозете на нејзината ќерка на неговиот грб. Постепено, жешките нозе на девојчето почнале да се ладат и болката исчезнала. И оттогаш таа почнала да ги лечи не само со нејзиниот татко, туку и другите луѓе.

 

 

Во раните осумдесетти, името на Џуна беше обвиткано во аура на мистерија. Имаше многу легенди и гласини за нејзините способности. Но, во одреден момент, советското раководство забрани пишување за неа во печатот. И покрај ова, популарноста на Џуна само се зголеми.

Енергијата што произлегува од рацете на Џуна била проучувана дури и во Милано. За време на истражувањето, нејзината чудесна дланка била снимена од неколку агли. Малкумина знаат дека подоцна една од фотографиите стана скринсејвер на популарниот филм „Датотеките X“.

Резултатите од истражувањето покажаа дека радијацијата што произлегува од рацете на Џуна е четириесет пати поголема од онаа на обичен човек. Уникатна е и по тоа што нејзините раце ја зголемуваат биолошката температура на човечкото тело.

За време на сесиите, енергијата на Џуна била толку силна што се појавувала дури и на фотографии. На многу од фотографиите, светлосните зраци се јасно видливи кои излегуваат од нејзините раце кон пациентот. Малкумина знаат дека во осумдесеттите, Џуна глуми во филмот „Младост на гениј“, во кој таа ја играше улогата на исцелител, т.е. улогата која одлично и одговараше.

 

 

Еднаш, под надзор на научниците, Џуна спровела неверојатен експеримент. Таа покажала способност да го контролира срцето на жабата, забрзувајќи го и забавувајќи го ритамот и дејствувала без контакт. И по некое време, истиот експеримент беше спроведен на волонтер, чиј крвен притисок или отчукувањата на срцето ги променила користејќи ја енергијата на нејзините раце.

Џуна ги третирала претседателите на многу земји, познати уметници и режисери. Како дел од владината програма за проучување на физичките полиња на одредени биолошки објекти, Џуна спровела стотици експерименти. Таа работела со клетките на ракот, а резултатите едноставно ги воодушевиле научниците. Буквално дваесет минути подоцна клетките на ракот „се опоравиле“.

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *