Свештеник истражувал 1000 искуства на луѓе коишто биле на „смртна постела“ и го виделе најлошото од задгробниот живот: „Пеколот ПОСТОИ!“

Поранешен христијански свештеник кој проучувал над 1.000 извештаи за искуства блиску до смрт, е убеден дека пеколот е реален откако луѓето му кажале дека наишле на „демони“ во задгробниот живот.

Најпродаваниот автор Џон Бурк му рекол на подкастерот Шон Рајан дека, дури и како христијанин, слушањето на овие приказни го променило неговото гледиште за животот после смртта. Тој рече дека сега ја сфаќа Библијата побуквално. „Проучувањето на ова всушност ја промени мојата теологија – дури и како христијанин, па дури и како свештеник“, објасни Џон.

 

 

 

„Порано мислев дека многу од тоа е само фантастично или метафорично, но слушајќи доволно од овие луѓе кои ги кажуваат работите што ги кажуваат, дојдов до тоа дека на добра страна сите наши најлуди соништа и фантазии и фикција и работите за кои само сонуваме дека може да бидат можни. Рајот е подобро место од тоа. И ужасот што можеме да го замислиме, видиме и смислиме – Пеколот е полош од тоа. И двете се засновани во реалност што е надвор од овој живот“.

Огромен број луѓе со кои зборувал Џон тврдат дека им биле покажани и рајот и пеколот, пред да им се понуди можност да се покаат за своите гревови.
Тој продолжи: „Тие добиваат и небесно и пеколно искуство, а јас откривам дека оние кои викаат на Бога за прошка во последен момент – е речиси како тој да им дозволи да видат каде се упатуваат пред да ги спаси“.

Тој ја раскажа приказната за пријател по име Џим Вудфорд кој случајно се предозирал со лекови против болки што му биле препишани како резултат на страдањето од многу болниот Гилен-Баре синдром.

Џон рече: „Тој ми рече „Знаеш кога умирав, почувствував дека се издигнувам како оган што минува низ мене“, и тој сфати: „Никогаш не сум му се заблагодарил на Бога за животот што мислев дека е моја сопствена изработка. Слушнав доволно за да сфатам дека знаеш дека не сакаш да чекаш до последен момент, но Бог ги гони луѓето до последен момент“.
Џим кажал дека минува низ „тунелот на светлината“ што е вообичаено за многу извештаи за смртни искуства.

 

 

 

 

„Тој минува низ овој тунел на светлина и потоа излегува… но потоа ја гледа оваа убавина десно и потоа станува се повеќе и повеќе сиви и црна, а потоа црна пукнатина од јаглен што само води во едно ништо. Од љубопитност тој почнува да оди таму, да види што е тоа. Потоа тој видел мала точка на светлина, речиси како камперски оган во далечина и слуша како се отвора нешто и го гледа ова суштество како излегува од него и тоа суштество доаѓа по него и го знае неговото име и тој сфаќа дека сака да го барам“.

Џон би бил во искушение да ја отпише приказната на својот пријател како халуцинација предизвикана од дрога – ако не слушнал десетици слични приказни од многу различни луѓе од многу различни култури.  Тој сега е убеден дека натприродните суштества опишани во Стариот завет се реални и живеат во димензија надвор од нашето разбирање.

 

 

„Постојат видови кои Бог ги создал надвор од човештвото, а кои не се врзани со времето и просторот како ние, постојат во димензии надвор од нашата“, додаде Џон.

Овие паднати ангели толку не наликуваат на ниту едно суштество што знаеме дека ни недостасуваат зборови за да ги опишеме.

„Библијата ни кажува дека Бог создал друг вид наречен ангелски вид исто како што сме ние, а кучињата се вид и мачките се вид, има ангели и има подвидови или други видови во него“, објасни тој.

Тој вели дека во задгробниот живот ќе наидеме на животни форми „надвор од она што можеме да го знаеме, видиме и замислиме“.

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *