Светот е полн со чудни мистерии, а тоа го потврдува и мапата на Урбано Монте

Познатиот колекционер Дејвид Рамзи ја заврши реставрацијата и дигитализацијата на античкиот атлас на „глобусот“, попознат како карта на Урбано Монте (италијански картограф 1544-1613), создадена во 1587 година. И ова мистериозно дело на средновековниот картограф уште еднаш потврдува дека нашиот свет е полн со чудни мистерии.

Проценете сами:

 • Земјата е прикажана на неа не, како што е вообичаено сега, во форма на екватор-центричен модел, туку од гледна точка на Северниот пол;
 • Земјата на картата Урбано Монте е далеку од сфера, како што знаеме речиси од лулката, но во форма на конвексен диск, чиј центар е Северниот Пол (приближно вака е прикажан нашиот свет на ОН амблем);
 • според средновековната карта, Земјата не се врти околу Сонцето, туку нашата Светлина и Месечината се вртат околу него;
 • Мапата на Урбано Монте дава многу детална и точна слика за целиот „глобус“, иако е направена само 95 години по откривањето на Америка, што е многу чудно, во најмала рака – невозможно.

 

За да создадете детална и точна карта на светот за толку кратко време, мора барем да имате сателитски систем или да се потпрете на постари мапи на понапредни цивилизации. И поентата овде не е дури ни во тоа што немало смисла да се открие Америка – ова копно веќе било познато, туку дека протоцивилизациите (или вонземјаните), врз основа на чии атласи, можеби, е создадена мапата Урбано Монте, ја виделе нашата Земја рамна со центарот – Северниот пол. Згора на тоа, тие не знаеле дека Земјата се врти околу Сонцето, а не обратно.

 

Би било можно да се игнорираат сите необичности на работата на еден средновековен картограф (да, никогаш не знаете што му паднло на ум при составувањето на оваа карта), доколку нашиот свет не покаже многу други слични чудни мистерии, кои ги вклучуваат барем овие:

 • целосно измислена историја за потеклото на животот на Земјата, појавата и развојот на нашата цивилизација на неа (целосно или делумно прикривање на претходните цивилизации – сите артефакти кои се во спротивност со официјалната доктрина се едноставно уништени или игнорирани);
  заедно со официјалната верзија на структурата на Универзумот, целосното постоење на теориите за матрицата и рамната Земја;
 • прикривање на присуството на нашата планета на вонземјани или вонземјани од паралелни светови;
  криење на постоењето на самите паралелни светови:
 • официјалната наука, како алатка на светската елита или мистериозното светско раководство, прави се што е можно, па дури и невозможно, така што општоприфатената верзија на структурата на нашиот свет не подлежи на никакви промени, па дури и сомнежи;
 • неодамнешното ширење (главно благодарение на Интернет) на факти кои потврдуваат дека живееме во сосема поинаков свет во кој бевме „водени“ благодарение на општоприфатените лаги во сè, од историјата до религијата.

И конечно, зошто познатиот колекционер Дејвид Рамзи бил толку заинтересиран за картата на Урбано Монте? Дали е тоа само затоа што е античка? Многу корисници на Интернет навистина не веруваат во ова, а теоретичарите на заговор дури веруваат дека мапата не е толку историска колку езотерична реликвија …

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *