Таа направи „бум” со нејзиниот младешки изглед и енергија: Оваа баба, вљубеник во спортот гордо им пркоси на години. Па, што мислите колку е стара?

Бројките на личната карта не можат секогаш да покажат колку е млад човек. Тоа во целост го докажува приказната за 55-годишната жена од  Канада, Нинет Лонгсворт, која покрај нејзината возраста и тоа што е баба, изгледа 30 години помлада.

 

Нинет, која активно го споделува својот живот и достигнувања на социјалните мрежи, на својата страница зборува за тренинзите и за тоа како атлетиката ѝ помага да ја задржи младоста. Жената се заинтересирала за фитнес веќе во зрелоста, а потоа открила кревање тегови. Нинет толку многу се истакнала во овој спорт што на 45-годишна возраст поставила светски рекорд во својата возрасна категорија, воодушевувајќи ги и младите и постарите спортисти со своите достигнувања.

 

Тајната на нејзината необична младост е нејзината страст за кревање тежини. Нинет тврди дека редовното вежбање ѝ помага да одржи витка линија, затегната кожа и да ги избегне промените поврзани со возраста, пркосејќи му на стареењето чекор по чекор.

 

 

 

Но, освен физичката форма, Нинет Лонгсворт има и свои правила во однос на мажите. Таа искрено признава дека никогаш не би започнала врска со маж помлад од нејзиниот син, кој оваа година ќе наполни 35 години. И покрај надворешната младост, жената ја претпочита возраста и зрелоста на нејзиниот партнер.

 

 

Нинет Лонгсворт предизвика бура од емоции и дискусии на интернет, со нејзините достигнувања и правила во односите. Многу корисници се восхитуваат на нејзината самодисциплина и спортски достигнувања, но други изразуваат сомнежи и критики.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *