Технолошкиот фанатик кој прави бизарни експерименти само за да не старее сега си ја вбризга КРВТА на неговиот син тинејџер

45-годишниот Брајан Џонсон е светски познат биохакер кој стана познат по тоа што троши милиони долари секоја година на кадар од лекари и медицински процедури кои наводно носат младост.

Џонсон, кој доби трансфузија на крв од здрав, анонимен дарител во минатото, сега прифати донација на плазма од неговиот 70-годишен татко Ричард и 17-годишниот син Талмаџ.

Тројката беше подложена на трансфузија во клиника во Далас во која на постариот татко и син тинејџер им беше отстранет литар крв и беше ставена во машина од која излезе една серија течна плазма, а потоа серија црвени крвни зрнца, бели крвни клетки и тромбоцити. Таа колекција потоа се внесува во вените на г-дин Џонсон со цел да се подмладат и поправат клеточните оштетувања предизвикани од процесот на стареење со замена на старата крв во старо тело со нова крв од млад дарител.

 

Џонсон, американскиот технолошки тајкун вреден речиси половина милијарда долари, презема драстични мерки за да се спречи стареењето. Џонсон и неговите лекари тврдат дека за две години тој ја намалил својата вкупна биолошка возраст за повеќе од пет години и сега има срце на 37-годишник, кожа на 28-годишник и капацитет на белите дробови и кондиција на 18-годишник.

Неодамна, тој беше подложен на замена на плазма. Пред да го стори тоа со неговиот татко и син, Џонсон бил подложен на трансфузија на плазма од млад, здрав, анонимен донатор кој внимателно го прегледал со тоа што се уверил дека лицето има идеален индекс на телесна маса, живее здрав начин на живот и дека е без болести.

Науката зад трансфузијата на плазма како лек за стареење е далеку од решена и има свои корени во експериментирање со глувци.

Во 2005 година, група научници од Универзитетот во Калифорнија, Беркли дошле до шокантно откритие дека спојувањето млади и стари глувци ја променило нивната клеточна возраст. Откако ги споиле стар глушец и млад глушец, така што делат крв и органи, ги испитувале глувците пет недели. Мускулите на старите глувци заздравиле исто толку брзо како и оние на младите глувци додека старите глувци растеле нови клетки на црниот дроб со младешка брзина.

Една подоцнежна студија би покажала дека пренесувањето крв од постар глушец на помлад всушност би го забрзал процесот на стареење.

Синот, Талмаџ, го добива најкраткиот крај на стапот, додека Брајан победува со добивање крв што, врз основа на малку ограничена конечна студија, ќе го подмлади од внатре кон надвор. Ричард, во меѓувреме, веројатно излегува најголемиот победник, бидејќи добива трансфузија на крв од еден од најздравите луѓе на земјата. Ричард и Брајан имале замрзнати односи, а првиот ја гледа процедурата на трансфузија како семејно обновување и продлабочување на врската со неговиот син.

Како дел од она што тој го нарекува Project Blueprint, Џонсон живее според режим кој повеќе личи на работа со полно работно време. Доколку сакате да прочитате за неговиот ригорозен режим и нов гаџет кој симулира 20.000 стомачни за 30 минути можете ТУКА.

 

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.