ТЕСТ: 3 мистериозни загатки кои ќе ја тестираат вашата логика

Во Вавилон се појавија првите познати загатки! Загатките не само што се интересни, туку се корисни и за луѓе од сите возрасти. Загатките ќе ви помогнат да го поминете вашето време корисно, да научите нешто ново и да го тренирате мозокот.

1. Која врата е безопасна?

Едно утро малото девојче Марија беше присилно однесено во замок во Лондон. Имаше 4 врати, но само една врата можеше да ја доведе до слобода. Вратите беа отворени и таа само требаше да избере каде да оди. На вратите видела:

Врата 1 – Имаше лава која веднаш ќе го стопи секој човек,

Врата 2 – Имаше кловн убиец кој до смрт би го претепал кој било човек,

Врата 3 – Имаше смртоносен мраз кој веднаш би ја замрзнал,

Врата 4 – Имаше атентатор кој неселективно пукаше во кој било маж или жена.

Која врата да ја избере?

2. Омраза кон Ајфеловата кула

Ги де Мопасан толку многу ја мразел Ајфеловата кула што не сакал да ја види. Така, тој вечерал секој ден на место каде што не можел да ја види кулата. Кое било ова место?

3. Убиство во сауна

Четворица пријатели редовно ја посетуваа сауната заедно. Секој од нив секогаш носеше нешто со себе. Џек, музичарот, го носеше својот iPod со себе за да слуша музика. Стив, банкарот, зеде термос за да пие. Патрик и Мајкл беа адвокати и земаа трудови за да читаат.

Еден ден Патрик беше пронајден мртов. Тој е убиен со остар предмет. Полицијата веднаш дојде и изврши увид. Ништо не најдоа.

Како може да се случи ова?

Одговорите се на втората страна!

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.