Тест: Идентификувајте ги силните страни на вашата личност и дознајте какви сте со другите луѓе

Изберете една од фигурките и прочитајте го описот подолу. Не размислувајте предолго за изборот, наведете ја опцијата што прво ви падна на ум.

 

 

 

1. Лидер

Имате склоност кон лидерски и организациски активности. Фокусирани сте на општествено значајните норми на однесување. Можеби имате дарба на добар раскажувач. Имате добра адаптација во социјалната сфера. Имате можности за лидер.

2. Изведувач

Имате многу карактеристики на лидер, но често имате двоумење во донесувањето одговорни одлуки. Овој тип на луѓе е повеќе фокусиран на способноста „да ги заврши работите“. Имате висок степен на одговорност и побарувачка за себе и за другите. Таквите луѓе често страдаат од соматски заболувања од нервно потекло како резултат на прекумерен напор.

3. Раздразлив

Се карактеризирате со различни способности и таленти. Обично луѓето од овој тип не се фокусирани во една професија, тие можат да ја променат во сосема спротивна и неочекувана насока. Тие често имаат и некое хоби, кое во суштина е втора професија. Тие физички не поднесуваат неред и нечистотија и честопати се во конфликт со други луѓе поради тоа. Тие се карактеризираат со зголемена ранливост и често се сомневаат во себе. Ним им треба уверување.

4. Научник

Лесно се апстрахирате од реалноста, имате „концептуален ум“ и се разликувате по способноста да развивате свои теории. Обично таквите луѓе имаат душевен мир и рационално размислуваат преку своето однесување. Тие често се занимаваат со синтетички уметности: кино, циркус, анимација, театарска и филмска режија итн.

5. Интуитивец

Имате силна чувствителност на нервниот систем. Полесно е да се работи со префрлање од една активност во друга. Обично дејствувате како „застапници на малцинствата“ зад новите можности. Имате зголемена чувствителност на новитети.

Алтруистички, често покажувајќи грижа за другите. Имате добри рачни вештини и имагинативно размислување, што овозможува да се вклучите во технички видови креативност. Обично развивате сопствени морални стандарди, имате внатрешна самоконтрола, а во исто време реагирате негативно на нападите врз вашата слобода.

6. Создавач

Имате богата имагинација и просторна визија. Можете да се вклучите во различни видови техничка, интелектуална и уметничка креативност. Најчесто таквите луѓе се интроверти. Тие претпочитаат да живеат според сопствените морални стандарди и не прифаќаат никакво надворешно влијание освен самоконтрола. Емотивни, опседнати со сопствените оригинални идеи.

7. Емотивец

Имате зголемена емпатија кон другите луѓе, тешко ви е да доживеете сурови сцени од филмот и може да бидете немирни долго време поради суровите настани. Болките и грижите на другите луѓе наоѓаат одговор во вас, на кои трошите многу енергија. Како резултат на тоа, вашите сопствени потреби се на пауза. Обрнете внимание на ова.

8. Манипулатор

Обично не ги чувствувате туѓите искуства или не ги третирате со невнимание, па дури и не го зголемувате притисокот врз луѓето. Ако сте добар специјалист, можете да ги принудите другите да го прават она што мислите дека е неопходно. Понекогаш се карактеризирате со бесчувствителност, која настанува ситуациски кога ќе се изолирате во кругот на вашите проблеми.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *