ТЕСТ: Како ќе ги поврзете точките со 3 линии без да го кревате прстот од фотографијата?

Како стоите со геометријата? Започнете го денот со следниот креативен предизвик. Обидете се да ги поврзете следните точки со само 3 линии без да го кревате прстот од фотографијата. Дали успеавте?Точното решение може да го пронајдете на следната страна.