ТЕСТ: Која од 4-те жени лаже?

Жена бр. 1
Многу мала е веројатноста првата жена да лаже. Нејзините дланки се поставени во отворена положбa што открива дека таа личност има желба да биде отворена и искрена во комуникацијата.
Жена бр. 2
Втората жена е многу сомнителна. Погледнете повнимателно: Го допира своето уво што укажува на тоа дека е подготовена да ви го одвлече вниманието и да ги сокрие деталите од нејзината приказна. Таа дури можеби и ќе се обиде и да ве измами!
Жена бр. 3
Третата жена е супер заинтересирана за разговорот на соговорникот. Го слуша внимателно и критички е настроена кон секој ваш збор, а токму тоа го открива допирањето на нејзината брада. Всушност таа повеќе се сомнева во вашата искреност.
Жена бр. 4
Четвртата жена е вистинскиот лажливец. Експертите за говор на телото сметаат дека кој некој ќе ја покрие својата уста со дланката, тоа значи дека таа личност крие нешто или не ја кажува вистината.