ТЕСТ: Шерлок Холмс ќе ви позавиди на вашата логика ако можете да ги забележите грешките скриени во овие 15 слики!

Игрите со логика се многу добри за мозокот. Со нивното решавање развивате нови нервни врски, поради кои вашиот ум станува посилен и побрз. А кога ќе се подобри интелектот, се менува целото тело. Дополнително, во процесот на нивно решавање се подобрува меморијата, размислувањето и концентрацијата.

Денеска за вас подготвивме неколку загатки кои ќе тестираат колку добро е развиено вашето логично размислување. Погледнете ги сликите подолу и обидете се да ги најдете сите грешки што ги направил авторот.

 

1.

 

2.

 

3.

 

4.

 

5.

 

6.

 

7.

 

8.

 

9.

 

Одговори:

 

1.

 

2.

 

3.

 

4.

 

 

 

5.

 

6.

 

7.

 

8.

 

9.