Тест: Ситуацијата во паркот ќе ви каже каква личност сте

За да го направите овој тест земете длабок здив и замислете се во следнава ситуација:

• Талкате низ паркот и одеднаш сфаќате дека нема никој во ваша близина. Вие сте сосема сами на ова место.

• Освен тоа, не се сеќавате каде е излезот и веќе почнува да се стемнува. И не можете да го напуштите паркот.

 

Што би направиле во таква ситуација? Каде би се чувствувале побезбедни?

1. Ќе седите на клупа и ќе чекате некој да дојде да ве бара.

2. Би го баралр најсветлото место и би останале таму до зори.

3. Ќе се качите на дрво и ќе останете таму преку ноќ.

4. Ќе го истражувате паркот за да најдете нешто необично во него.

Вашиот одговор ќе ви каже каква личност сте!

Одговор број 1

Ќе седите на клупа и ќе чекате некој да дојде да ве бара.

Вие сте личност која знае да остане смирена во тешки ситуации. Вие едноставно немате за што да се грижите.

Знаете дека порано или подоцна се ќе успее и не ги губите нервите така лесно. Анксиозните луѓе често ви завидуваат.

Можете да најдете нешто добро во секоја ситуација. Осаменоста не ви пречи затоа што сте многу внимателни и спокојни само со вашите мисли.

Имате доверба во судбината и дека сè се случува со причина и секогаш сте подготвени да видите што ви подготвува животот.

Одговор број 2

Би го барале најсветлото место и би останале таму до зори.

Ако ја избравте оваа опција, тогаш сте рационална личност, но малку исплашена и несигурна во себе.

Немате целосна доверба во сите ваши способности и ви треба време за да донесете одлука. Секогаш се прашувате дали ќе беше подобро да одите по друг пат.

Меѓутоа, кога околностите бараат активна позиција, не успорувате, туку продолжувате понатаму. Вие сте еден од оние луѓе кои најдобро работат под строго водство.

Не преземате иницијатива освен ако е апсолутно неопходно. И ја претпочитате вашата комфорна зона наместо авантура.

Одговор број 3

Ќе се качиш на дрво и ќе останеш таму преку ноќ.

Доколку сте ја одбрале оваа опција, тогаш сте малку емотивно нестабилна личност, па ситуациите кои се нелогични за вас предизвикуваат голема вознемиреност.
Не ги сакате иновациите и сте конзервативни во своите идеи.

Затоа, кога ќе се соочите со гранична ситуација, многу се плашите и се обидувате да се скриете од светот. Не ви се допаѓа ако некој забележи, но кога работите конечно ќе се смират, почнувате од почеток.

Одговор број 4

Ќе го истражувате паркот за да најдете нешто необично во него.

Вие сте вистински авантурист и многу уверени во себе. Понекогаш тоа ве прави малку непромислени. Верувате дека оние кои не ризикуваат не победуваат и затоа сте способни да направите се за да ја постигнете вашата цел.

Токму оваа тенденција ви помага да го добиете она што го сакате. Но, тоа може да биде и вашиот најголем непријател затоа што често не успевате да ги цените последиците од вашите постапки и на крајот ќе се повредите себеси и ќе страдате.

Можеби илјада пати ќе се сопнете на истиот камен, но имате способност да го соберете илјада и еден пат. Затоа, на крајот, секогаш уживате во она што го постигнувате.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *