Тестирајте го вашиот ум со оваа логичка задача: Погледнете ги двата дијаграми и најдете ја логичката врска со третиот

Денеска ќе најдете возбудлива и корисна задача со која можете да ја тестирате вашата интелигенција, логика и размислување. Редовното решавање на таквите загатки ќе биде добра вежба за мозокот, бидејќи задачите се често незгодни, барајќи неконвенционален поглед и стратешко размислување.

Решавањето на денешната загатка ќе бара активна ментална активност, математичка острина, внимание и упорност. Ќе мора трпеливо да поминете низ различни опции за да го најдете точниот одговор.
Погледнете ги првите два дијаграми и пронајдете ја логичката врска.