Тестирајте ја моќта на вашиот мозок со оваа незгодна загатка. Можеби изгледа едноставно, но одговорот прилично ќе ве збуни

Можете ли да го решите оваа збунувачка загатка?

На прв поглед, би помислиле дека одговорот е три. Несомнено, постојат три основни кругови веднаш во центарот на сликата. Но, читајте меѓу редови!

 

Одговор

Всушност одговорот е 10 кругови! Бидејќи покрај очигледните три големи кругови, буквите „о“ се кругови како, има еден круг во малата буква „р“ и еден во буквата „б“. И точката на прашалникот и извичникот е круг зарем не? Големата буква „Р“ не се смета бидејќи не е правилен круг.