Тестирајте се со древниот тест на Далај Лама кој има само 3 прашања и ја открива суштината на вашата личност

Станува збор за древен тибетски тест за кој се верува дека го создал Далај Лама. Додека го решавате овој тест, не размислувајте премногу за одговорите, изберете што прво ќе ви падне на ум – користете интуиција, а не логика. На крајот, можеби ќе научите нешто интересно за себе.

Тестовите на личноста можат да бидат многу забавни. И тие честопати ни покажуваат нешто што не сме ни знаеле за нас самите. Според медиумите, една од најинтересните ја составил самиот Далај Лама.

Пополнете ги полињата, а потоа погледнете ги толкувањата за секое од прашањата:

1. Наредете ги следниве пет животни по редослед од омилено до најмалку омилено со впишување на броевите од 1-5 во полињата:
крава
тигар
овци
коњ
свиња

2. Напишете еден збор што најдобро ги опишува следниве термини:
куче –
мачка –
глушец –
кафе –
море –

3. Сетете се на некој кој ве познава и ви е важен и можете да го поврзете со една од следниве бои. Не повторувајте го вашиот одговор двапати. Само додајте по една личност на секоја боја:
жолта –
портокалова –
црвена –
бела –
зелена –

Сега, кога ќе завршите, погледнете во толкувањето на вашите одговори:

1.Вака се опишани приоритетите во животот:
Крава значи КАРИЕРА.
Тигар значи ГОРДОСТ.
Овца значи ЉУБОВ.
Коњ значи СЕМЕЈСТВО.
Свиња значи ПАРИ

2.Животните го опишуваат вашиот живот
Опис на куче значи вашата личност.
Опис на мачка значи личноста на вашиот партнер.
Описот на глувчето ја означува личноста на вашите непријатели.
Описот на кафето го означува вашето искуство во љубовниот живот.
Описот на морето го покажува вашиот начин на живеење / гледање на животот.

3.Боите означуваат
Жолта: Некој што никогаш не го заборавате.
Портокалова: Некој што може да го сметате за вистински пријател.
Црвена: Некој што навистина го сакате.
Бела: Вашата сродна душа.
Зелена: Личност која ќе ја паметите до крајот на животот.

  • Александар напиша:

    Интересно

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.