Уметничката Стефани Ш. прави магија со своите раце: „Оживува“ секојдневни предмети и ги претвора во керамика

Kерамиката на Стефани Ш. не се само предмети, туку патување во идентитетот, културата и историјата. Нејзиниот талент лежи во трансформирање на обичните предмети во културни симболи. Од предмети за домаќинството до храна, нејзините полуреалистични керамички креации ги рефлектираат сложеноста на азиско-американското искуство. Керамиката на Стефани служи како мост помеѓу уметноста и животот, што ја прави нејзината работа привлечна и достапна. Од 2017 година, таа собра над 115.000 долари за борба против ракот и маргинализираните заедници преку нејзината уметност.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *