Уметноста не познава граници! Спектакуларни фрагментарни дела на уметникот Мајкл Мејпс, кој ќе ве воодушеви со неговата генијалност

Уметникот Мајкл Мејпс од Њујорк создава деконструирани портрети кои се дел колаж, дел скулптура и целосно креативни. Тој користи фотографии и остатоци од секојдневни предмети како што се стаклени шишиња, иглички и сушени зрна за да создаде сложени уметнички дела.
Неговите прецизно изработени портрети даваат поглед во душата на уметникот – нема две слични дела, бидејќи Мејпс носи нешто посебно во секое негово дело.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.