Уметноста не познава граници: Уметникот го претвора овошјето во цртани ликови, животни и што уште не!

Докажано е дека на вистинските уметници не им се потребни фенси материјали за да создаваат ремек-дела. Многу текстописци ги запишуваат стиховите на парчиња хартија, а познато е дека графичките дизајнери ги скицирале првичните идеи за лого на салфетките за кафе, од кои некои подоцна станале иконски.

Ова илустрира дека талентот и уметничкиот дух можат да го надминат недостатокот на традиционални алатки. Уметниците често користат неконвенционални платна за своите креации. Наместо хартија или традиционални уметнички материјали, тие избираат уникатни предмети како банана. Да, добро прочитавте! Стефан Бруше, уметник од Ротердам, Холандија, користи банани како свое главно платно. Резултатите се неочекувани и импресивни со оглед на сложеноста на работата со овошјето како медиум.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *