„Умрев и поминав 3 часа со Бог, а тој ми го покажа задгробниот живот“

24 годишната Мариандри Карденас верува дека поминала три часа со Бог додека била во кома по искуството блиску до смртта. Мариандри, која има астма, почнала да се гуши и грлото почнало да ѝ се затвора додека работела од дома. Пред да го изгуби секое движење, таа успеала да им испрати порака на мајка ѝ и брат ѝ за помош. Ја пронашле во несвест и ја однеле во болница каде лекарите ја ставиле во кома.

 

Мариандри објасни: „Веќе не можев да слушам речиси ништо и моето тело веќе не реагираше. Последното нешто што слушнав беше медицинска сестра или доктор како ја кажа фразата „таа нè напушти“. И додека трепнав, престанав да сум на Земјата и се појавив на друго место“.

 

Таа опиша дека била на светло место без сонце, месечина или ѕвезди.

„Се појавив на место полно со светлина, но без сонце, без месечина, без ѕвезди, седејќи на долга маса полна со храна што никогаш не сум ја видела, полна со луѓе кои веќе немаа човечко тело, туку беа суштества на светлина. Никој не зборуваше меѓу себе преку својот глас, туку преку својот ум. Пред мене седеше Бог. Знам дека тоа беше Бог бидејќи тој беше најголемата светлина, тој беше оној кој го осветли целото место. Не можев да му го видам лицето, но знаев дека се смее. Беше многу среќен и насмеан. Бев импресиониранa од тоа колку се смееше со сите. Обрнуваше внимание само на мене и се смееше со мене, но во исто време им обрнуваше исто внимание на сите други суштества што беа на тоа место“, рече таа.

 

„Не се сеќавав на мојот минат живот, ниту на моето семејство, ниту на Земјата, за мене ништо од тоа никогаш не постоело. Ја доживеав најголемата љубов кон сите тие суштества на светлината, почувствував дека сите тие се дел од мене и јас сум дел од нив“. – продолжи таа.

 

Бог тогаш ѝ рекол дека мора да се врати на Земјата, иако таа не сака. „Ги видов боите околу мене поинаку и никогаш не се чувствував поисполнето, со толку мир и радост. Бог стана и ме зеде, ме одвои од другите суштества и ми рече дека јас мораше да се вратам, не разбрав и го прашав каде и зошто ако не сакам да заминам. Тој ми објасни дека ќе се вратам на ова место, но во тој момент морав да се вратам долу бидејќи не е мое време и морав да се вратам „за љубов“

Мариандри се разбуди од кома по три дена и оттогаш закрепнала. Таа цврсто верува дека го запознала Бог за време на нејзиното искуство.

„За мене беа 3 часа, а на Земјата беа 3 дена. Не мислам дека тоа беше делириум, мислам дека тоа беше нешто што морав да го живеам затоа што Господ така сакаше. Ме избра да ми покаже што се случува по смртта, да ја решам таа голема мистерија“.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *