Уникатни и бизарни работи кои луѓето ги нашле во „second hand“ продавниците кои и вработените ги оставиле зачудени

Секоја продавница за стари работи е многу тажна и неверојатно возбудлива работа. Тажна – затоа што секогаш е штета да се види како работите кои некогаш биле од големо и сентиментално значење за луѓето кои некогаш живееле се претвориле во буквално безначајно ѓубре.

Возбудлива – затоа што овде секој посетител, секој вработен се претвора во еден вид археолог или копач на злато. Навистина, во купишта стари работи, порано или подоцна, можете да најдете или нешто неверојатно ретко и скапо, или само некои многу смешни необични работи што ќе ги паметите со години.

Составивме избор од најпопуларните, интересни и смешни пронајдоци направени од купувачите и вработените во продавниците, кои тие ги споделија. Затоа, слободно гледајте, читајте, уживајте!

 

1. Паричник со четири банкноти од 20 долари, вкупно 80 долари. Инаку Американскиот долар секогаш важи без разлика кога е печатен.

 

2. Документи за отпуштање на ветеран од Втората светска војна, заедно со оригинални семејни фотографии, документи и писма.

 

3. Жива рачна граната.

 

4. Вреќа со неисечени смарагди.

 

5. Голема, тешка, бронзена урна со пепелта на нечија мајка.

 

6. Стара гасна маска на Мики Маус од Втората светска војна.

 

7. Торба полна со коски.

 

8. 125 долари во предниот џеб на детско палто.

 

9. 1000 долари во џебот на карирани панталони.

 

10. Пластична шопинг кеса полна со варени шпагети.

 

11. Стара јапонска пушка од Втората светска војна и катана.

 • Detroit напиша:

  “Жива рачна граната”
  DA NE MRDA USTE.
  DA TI EBAM UMOT VO PRAZNATA GLA SO NEMAS
  ABRE NEAKTIVIRANA
  ISTO KAKO TEBE NEAKTIVIRAN I VECNO ZAMRZNAT

 • Коментирај анонимно

  Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.