Универзитетски професор, којшто претходно тврдеше дека НЛО постојат, добивал закани по живот да „пази што зборува“: „Ако ми се случи нешто, ќе знаете кој е виновен!“

Врвен американски универзитетски професор кој тврдеше дека вонземјаните „100%“ живеат меѓу нас“ тврди дека тој добил злобно официјално предупредување „да внимава што зборува“.

Откритието на професорот од Стенфорд, Гари Нолан, доаѓа по веста дека едно лице „поврзано со инженерската програма за НЛО “ починало, очигледно како резултат на тоа што си го одзел животот.

 

 

Даниел Шихан, адвокат поврзан со заедницата за откривање НЛО, ја објави смртта на неименуваниот инженер, велејќи: „Додека органите на редот не ја завршија истрагата, не дознавме ништо особено“. Неговиот клиент, поранешниот агент на Пентагон, Лу Елизондо, исто така објави изјава во која нагласи дека нема размислувања за самоповредување.

Елизондо тврдеше дека бил информиран за закана по неговиот живот како резултат на неговиот активизам за НЛО и напиша: „Би сакал ова совршено да му го објаснам на американскиот народ: не сум склон кон несреќи! Јас не сум самоубиствен! Не злоупотребувам дрога! Јас не се занимавам со никакви недозволени активности. Ако нешто ми се случи мене или на членовите на моето семејство во иднина, ќе знаете што се случило!“

 

 

 

Сега Гари Нолан, зборувајќи на „Тој НЛО Подкаст“, ​​опиша вознемирувачки телефонски повик што го добил, обесхрабрувајќи го да каже премногу за програмата на американската влада за НЛО.

Осврнувајќи се на изјавата на Елизондо, тој рече: „Го знам конкретниот инцидент за кој Луе разговара; тој беше реален и е во тек. Не е мое место да зборувам за тоа, но е прилично сериозен. Во еден момент добив телефонски повик и во основа ми кажа да внимавам како зборувам за работите. Нема да навлегувам во спецификите на кажаното и сето останато, но тоа ме потресе“.

 

Професорот Нолан рече дека застрашувањето доаѓа од „некој во владата“. Тој е сè поактивен во заедницата на НЛО од 2012 година, откако ја разоткри наводната „мумија на вонземјани“ пронајдена во пустината Атакама во Чиле.

Во мај 2023 година, тој јавно тврдеше дека неколку светски влади извадиле материјал од вонземски објекти, велејќи дека е „100% сигурно“ дека вонземјаните не само што ја посетиле Земјата, туку и ја посетуваат Земјата долго време.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *