Ве носиме на ручек околу светот: 15 јадења од различни земји кои луѓето ги практикуваат за главен оброк. Па, каде би каснале?

Студијата спроведена во 27 земји низ светот покажа дека времето на ручек варира низ целиот свет, при што најкратките паузи за ручек се во Грција, а најдолги во земјите од Југоисточна Азија. Храната што ја јадат луѓето е исто така сосема различна и може да ни даде увид во друга култура. Дојдете на патување со нас и проверете ги овие 15 различни ручеци.

 

1. Јужна Кореја

 

2. Калифорнија

 

3. Финска

 

4. Либан

 

5. Шведска

 

6. Флорида

 

7. Индија

 

8. Португалија

 

9. Белгија

 

10. Полска

 

11. Мексико

 

12. Англија

 

13. Италија

 

14. Франција

 

15. Канада