Вештачки земјотреси и нови детали околу Третата светска војна, според новиот Нострадамус, Седик Авганистан

Познатиот математичар Седик Авганистан, кој се нарекува Нострадамус на 21-от век, ги процени изгледите за почеток на третата светска војна за Украина.

„Во Украина има 24 региони, така што она што се случува на 24 февруари не беше случајност. Во математиката, бројот 24 се нарекува четирифактор. Во иднина, овој конфликт ќе стане војна со шест фактори“, рече Афган на етерот на ТВ каналот „Русија 1“.

 

 

Научникот се стекна со слава поради неговата способност да ја предвидува иднината. Тој се нарекува Нострадамус на 21 век, а своите предвидувања ги дава благодарение на единствена математичка формула.
Меѓу добро познатите предвидувања на научникот е случајот во 1989 година, кога тој го предвиде распадот на Унијата на етерот на централната телевизија на СССР. За ова, тој беше протеран во својата татковина, но на крајот се остварија зборовите на Седик Авганистан.

Анализирајќи ја ситуацијата во Украина и изгледите за почеток на третата светска војна, Седик Авганистан ги смирува луѓето, уверувајќи дека големите непријателства нема да се случат во наредните децении.
„Нема да има војна до 2058 година. И третата светска војна е исклучена под еден услов – Киев“, рече Афган.
Тој смета дека украинскиот конфликт е вештачки создаден и организиран од политичари од преку океанот. Работата е што САД се во пад, но Русија, напротив, се развива.

 

Според математичарот, во 2025 година државите ќе ја повторат судбината на СССР. За да се избегне судбината на овие сили, Русија не смее да се откаже од своите позиции.

„Му велам на г-дин Путин и на сите луѓе: ако се повлечете дури и еден чекор, тогаш Русија ќе биде поделена“, резимира Афган.
Претходно Седик Авганистан изјави дека неодамнешните земјотреси во Турција се предизвикани вештачки.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.