Вежба за очи! Малкумина можат да видат измислени емоции на слики. Дали вие го препознавате „Пареидолија“ ефектот?

Нашата визија е уникатна алатка која може да ја препознае секоја човечка емоција. Емоционалната состојба на поединецот ни се пренесува со изрази на лицето. Сепак, постојат поединци кои се способни да го покажат и она што навистина не го чувствуваат. Овие луѓе се добри актери, можат да играат со различен опсег на емоции. Има луѓе кои знаат внимателно да ги сокријат своите чувства. Нивните изрази на лицето никогаш нема да го издадат она што навистина го чувствуваат во одредени ситуации.

Сите луѓе се различни. Она што е нормално за еден е неприфатливо за друг. Ова директно се однесува на изразувањето на чувствата и емоциите и зависи од типот на темпераментот на поединецот.

Има поединци со уникатен тип на размислување. Тие се способни да видат што се крие од очите на другите. На пример, секој нежив предмет или слика може да изгледа анимиран. Во исто време, човекот сфаќа дека ова е илузија. Ова не е отстапување. Напротив, оваа карактеристика им помага на луѓето од креативните професии да постигнат високи резултати во нивните активности.

Ова е ефектот „Пареидолија“. Ова е визуелна илузија, со помош на која едно лице гледа предмет низ призмата на одредени карактеристики својствени за анимираните објекти. Нашите очи се поврзани да бараат познати карактеристики на одредени слики. Ефектот „Пареидолија“ е од голема вредност за уметниците, дизајнерите, актерите и скулпторите.

Малкумина можат да ги препознаат измислените емоции на сликите. Дали сте ја развиле вие оваа интересна способност?

Најдете 3 илузорни лица на илустрациите!

Ве советуваме пред да започнете да барате измислени и имагинарни емоции: опуштете се, можеби вклучете весела и пријатна музика, изолирајте се од непотребни и досадни фактори.

Како се снајдовте?

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.