Видео хотлајн девојка од САД основа своја црква и стана свештеник

Кристи Лав пораснала во конзервативно христијанско семејство. Нејзината мајка и татко биле строги родители. Кога девојката пораснала, се омажила и заедно со сопругот почнала да оди во црква, во која родителите ја носеле уште од детството. Жената рекла дека во одреден период од животот таа и нејзиниот партнер се соочиле со финансиски тешкотии. Таа барала работа и немајќи излез морала да работи како хотлајн модел преку веб камера.

Откако свештениците на црквата во која одела дознале за активностите на Кристи, таа и нејзиниот сопруг повеќе не биле прифатени во црквата. Кристи вели дека тоа било најлошиот период во нејзиниот живот. Престанала да присуствува на богослужбите, но никогаш не ја изгубила вербата во Бога и продолжила да се моли. Така таа решила да отвори своја црква, која ја нарече „Жива вера“. Кортни додава дека ја создала црквата „од грешници за грешници“, односно за оние кои, како неа, се отфрлени во другите цркви.

Црквата, која ја води според многумина оваа неморална девојка заедно со нејзиниот сопруг, редовно собира голем број луѓе. Секоја недела, од четири до седум илјади луѓе присуствуваат на службите преку Интернет.

„Понекогаш треба да поминеш низ болка за да ја најдеш својата цел. И јас сум многу благодарна за сета болка, омраза од луѓето и осудување, бидејќи чувствувам дека станав многу посилна. Јас сум на место каде што можам вистински да ги сакам луѓето и да не се чувствувам осудена. Затоа, јас сум благодарна за се низ што поминав“, вели таа.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *