ВИДЕО: Прекрасен момент кога љубезен слон му го враќа паднатиот чевел на дете во зоолошка градина во Кина

Паметен слон му го вратил малиот чевел на едно дете, откако му паднала во заградениот простор кадешто бил слонот.

 

 

 

Во слаткиот клип, огромното суштество може да се види како нежно ја собира обувката користејќи ја својата сурла. Полека фаќајќи ја обувката, пријателскиот „џин“ деликатно му го врати чевелот на детето.

 

Паметното суштество по име Шанмаи – што значи „планини“ – живее во природниот резерват за диви животни Шендијаошан во Веихаи, Кина.

 

 

На прв поглед Шанмаи првично верувал дека чевелот е храна, но кога го земал набргу сфатил дека не е залак за јадење, според член на персоналот. Но, доброто дело на љубезниот слон не остана незабележано бидејќи чуварот на зоолошката градина подоцна го награди Шанмаи со лубеница за неговиот љубезен гест.

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *