ВИДЕО: Возило на „Тесла“ на гробишта забележува некои натприродни феномени и духови. Маркетиншки трик или жива вистина?

Видеото беше објавено на социјалните мрежи и стана вирално за неколку часа. На него е прикажан автомобил „Tesla“ како вози низ гробишта ноќе, додека неговиот дисплеј покажува чудни фигури кои се појавуваат и исчезнуваат покрај него.
Вообичаено, на екранот на Тесла се прикажани објекти во близина, вклучително и минувачите, кои се во близина на автомобилот. Меѓутоа, кога електричниот автомобил ќе застане на гробишта, надвор од неговиот прозорец може да се видат само надгробни плочи, но нема луѓе.

 

 

На снимката се слуша како патниците во возилото нервозно се смеат и извикуваат: „Што е ова по ѓаволите?“ додека на екранот се појавуваат и исчезнуваат фигури на луѓе кои одат некаде. Во одреден момент има уште повеќе „духови“ во цела толпа, но тие исчезнуваат ненадејно како што се појавиле.
Изненадувачки, авторот на видеото е еден од патниците во автомобилот, кој тврди дека работи како инженер во „Tesla“. Тој уверува дека се што се случува на дисплејот не е шега смислена од програмерите.

„Можам да потврдам дека ова не е шега од Илон Маск, бидејќи тоа сам го потврдив многу пати“, вели тој.
Тој, исто така, тврди дека ова не може да биде случајна грешка поради препознавањето на имињата на надгробните споменици, бидејќи во тој случај фигурите на екранот нема да се поместуваат.

 

 

Возилата на „Tesla“ се опремени со различни сензори, вклучувајќи камери, радари и ултразвучни сензори, кои помагаат да се откријат и идентификуваат предметите околу возилото. Но, дали ова може да го објасни појавувањето на сенишните фигури на екранот?

Некои експерти веруваат дека „Тесла“ можеби случајно открил електромагнетна аномалија што произлегува од гробиштата. Ова би го објаснило појавувањето на сенишните фигури на екранот кои исчезнале исто толку брзо како што се појавиле. Сепак, до сега не е научно докажано дека електромагнетните полиња можат да создадат такви оптички илузии.
Други експерти претпоставуваат дека тоа би можело да биде резултат на комбинација на фактори, како што се осветлување, рефлексии, па дури и грешки во софтверот на автомобилот. Сепак, сè уште нема сигурни докази за да се потврдат или побијат овие претпоставки.

Ситуацијата предизвика живи дискусии во онлајн заедницата. Многу корисници на социјалните мрежи ги изразуваат своите теории и споделуваат слични набљудувања. Некои тврдат дека виделе слични појави на други гробишта, додека други веруваат дека тоа е само шега или маркетиншки трик.

„Тесла“ сè уште не го коментирале ова видео или го изразиле својот став за ова прашање. Останува да видиме дали има објаснување за оваа мистериозна појава или ќе остане мистерија. Без разлика дали се работи за натприроден феномен или технички дефект, едно е сигурно: ова видео го поттикнува интересот за можностите на модерните автомобили и покренува многу прашања за тоа што друго би можеле да видат и снимат.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *